ABD: 46. başkan Joe Biden

Joe Biden ABD’nin 46. başkanı oldu Pensilvanya’da kazanan Biden 284 delegeye ulaştı

AP Ajansı ABD’nin 46 başkanı olduğu haberini geçti.

Son olarak Pensilvanya’da oylar sayılıyordu. Pensilvanya sonuçları başkanlığa Trump’tan daha yakın olan Biden’in başkanlığının kesinleşmesi için kritik önemdeydi.

Pensilvanya eyaletinde 20 seçici kurul üyesi bulunuyor. 20 seçici kurul üyesinin tamamını alan Biden 284 delege ile ABD Başkanı oldu.

İlklerin seçimi

Bu seçim ABD’de pek çok ilke de sahne oldu. 84 yaşındaki Biden ABD’nin en yaşlı başkanı oldu. Başkan yardımcısı olan Kamala Harris ilk kadın başkan yardımcısı olarak seçimi kazandı. Yine Hint kökenli ilk başkan olarak da ABDtarihine geçti. ABD’de halen Arizona, Nevada ve Georgia’da oy sayım işlemleri devam ediyor.

Bu arada MBS tarafından geçilen habere göre, Biden’ın seçim zaferi haberi geldiğinde mevcut Başkan ve Biden’in rakibi Donald Trump’ın golf oynamaya gitti.

Jo Biden’in seçimi kazandığı haneri üzerine açıklama yapan Trump, “Bu seçim sona ermedi. Biden bütün eyaletler tarafından onaylanmadı” diye konuştu.

Biden’ın önümüzdeki saatler içinde bir zafer konuşması yapacağı bilgisi son dakika olarak Amerikan basınında geçti.

Donald Trump yeniden seçilmeyi başaramayan ABD tarihindeki 10. başkan oldu.

Pensilvanya sonucundan sonra Tweet atan Biden, “Beni seçtiğiniz için büyük onur duyuyorum, teşekkür ediyorum. Ttüm Amerikalılar için tek bir Başkan olacağım. Bana verdiğiniz güvene layık olmaya çalışacağım” dedi.

08 Kas 2020 - 10:40 - Dünya