Vekil Mezarlığı Mardin

Kadim şehir Mardin’in makus talihi işte ne vekili var ne bakanı gelende ya gideni aratıyor yada ağlatıyor.

2 gün önce içler acısı bir haber okudum, Arkadaş Koskoca vekil olmuş ve müjde veriyor bize neymiş efendim şu tarihte GAP projesi bitecekmiş bu vekilimiz bi haber projeden deyip geçtim çünkü Mardin’de tüm vekiller bi haber olmuş kendi memleketlerinde makus dedik zaten Mardin’in talihine. Kimi vekil düşmüş hangi birime hangi müdürü bilmem kimin neysi ile uğraşmaktan kimisi de inşaatım hangi aşamada diye ağlamaktayken Mardin ne durumda diye düşünen vekil sayısı kalmıyor. 1990’na kadar olan kısmı hatırlamam. Hatırlamak içinde yaşım denk gelmez ama bu tarihten sonrasına baktığımda düzensiz alt yapıdan tutunda binaların yapılış şekline baktığımda bir Mardinli olarak üzülüyorum. Bunlarda tüm vekil ve belediye başkanlarının bir sorumluluğu ve vurdumduymazlığı var.

Aşikar oka ki evel zaman içinde bu hatalar bir hayal aleminde ve düzlemde düzele bile ama nafile orada da bir kabus gibi üzerimize geliyor. Yıllardır bitmesi gereken projeler tarihin tozlu raflarında bekleye dursun hala tarihi kentimizi bile UNESCO dünya mirasları kategorisine koyamadık çünkü hala tarihi binaların üzerinde vekillerimiz gibi duran yapılar var.

Demem o ki kim ne yaparsa Mardin’e yapmıyor veselam.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Murat Akgül - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mardin Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mardin Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mardin Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mardin Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Mardin'in en Büyük sorunu nedir?
Tüm anketler