Formül 5 Ters Üniversite

Çağ atladık sandım bir ara Aya çıktık haberimiz mi olmadı diye sonra baktım Mardin’de uyanmışım meğer hepsi izlediğim bilim kurgu filmlerin etkisiymiş. Bir anda aklıma üniversitemin 5t formülü ile Marsta tarım ürünlerinin sergilendiği turistleri gezdirdiğimiz. Tıp fakültesinin bahçesinde ki harika Tasarım ödüllü Üniversitenin Ticaret merkezinde buldum kendimi, tabi bunların hepsi bilim kurgu fantezisi. Rektörümüz daha puanlama da bile üniversiteyi sıralamaya koyamazken basın mensuplarına güzel hayaller anlatmış basın toplantısında etrafında toplanan güzide insanlara güzelde anlatmış.

Hayır, ben kendime bir anlam veremedim. Abi ne içiyorsanız, ben de istiyorum. Vallahi artık kafam almıyor. Ben bu ülkede mi yaşamıyorum! Yoksa bu gezegende mi yaşamıyorum anlamadım.

Daha geçenlerde YÖK puanlamayı açıkladı, Mardin üniversitesini aradım sıralamada cımbızla. 2 alanda ya vardı ya da yoktu ki hatırladığım kadarı ile yoktu. Hangi 5t ile nereye varıyorsunuz. Benim niyetim kendi memleketimin üniversitesini kötülemek değil ama sıralamada bile yokken hangi proje ve hangi gelişmeden bahsettiniz ki bu kadar büyük bir üniversite oldunuz. Daha yerelde bile size kimse kıymet vermezken neyin başarısı ile övündünüz etrafınızdakilerle. Sizde haklısınız başarısız bir üniversite de ancak bu kadar başarı olur. Küçüklerin kendilerini aynalarda dev görmesi kadar büyük bir olay olamaz zaten.

Allah için durun ve bir sabah aynanın karşısına geçip ben kendi evladımı bu üniversitede okutmak istiyorum kelimesini kullanın. Sözüm söz üniversiteniz hakkında bir daha yazmayacağım.

Gelişme yok, geliştirme yok, araştırma yok, bilim yok, felsefe desen o da yok sadece basit boşta dolaşan insanlara bolca diploma var. E zaten boşta dolaşan diplomalı bir sürü gencimiz de var en iyisi bizim üniversitemiz 5x gezegene seyehat için çalışmalara başlasın, Elon Musk gibi belki en azından para toplar. Mars’a seyahat için bilim kurgu daima iş yapar sayın rektör bence bunu bir değerlendirin.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Murat Akgül - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mardin Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mardin Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mardin Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mardin Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Mardin'in en Büyük sorunu nedir?
Tüm anketler