Nusaybin’de 4 kadın tutuklandı

Nusaybin’de 21 Ekim günü gözaltına alınan 4 kadın “örgüte yardın yapmak” iddiası ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 21 Ekim günü 6 kadın 14 Mart 2016’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı dönemine ait görüntülerin incelenmesi sonucu gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kadınlardan ikisi önceki gün serbest bırakılırken, gözaltı işlemleri devam eden 4 kadın bugün Nusaybin Adliyesi’ne sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Selime Ericek (60), Halime Akçin (45), Heybet Akçin (35) ve Yazi (Ayşe) Otman isimli 4 kadın, koronavirüs (Kovid-19) gerekçe gösterilerek, Mardin Adliyesi’ne getirilmek yerine Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile Mardin Savcılığı’na bağlandı. Savcılık ifadesi alınan kadınların incelenen görüntülerde sokağa çıkma yasağı döneminde çekilen görüntülerde “parke taşı taşıdıkları görüldüğü” iddia edildi.

Kadınlar ifadelerinde üzerlerine atılı suçlamaları reddederken, savcılık kadınları “örgüte yardım etmek” iddiası ile tutuklanmalarını isteyerek, Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Hakimliğe sevk edilen kadınlar aynı gerekçelerle tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Tutuklanan kadınlardan Selime Ericek’in yakınları akli dengesinin tam olarak yerinde olmadığı ve sağlık sorunlarının olduğunu belirtti.

Mardin Emniyet Müdürlüğünün yaptığıaçıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün Eylem ve faaliyetlerinin deşifre ve engellenmesine yönelik 2015-2016 yıllarında İlimizde meydana gelen Hendek-Barikat eylemleri ile ilgili Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar kapsamında; Nusaybin İlçemizde meydana gelen hendek ve barikat eylemine katıldıkları, örgüt mensuplarına yardım ve yataklık yaptıkları, PKK/KCK Silahlı Terör örgütü mensupları ile birlikte hareket ettikleri tespit edilen (6) bayan şahıs 21.10.2020 günü Operasyonel faaliyet neticesinde yakalamış olup, şüpheli şahıslardan (4)’ü 26.10.2020 günü çıkarıldıkları Adli Makamlarca TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiş ve diğer (2) şüpheli şahıs serbest bırakılmıştır.İlimizde her türlü terör örgütü ile irtibatı/iltisakı olan şahıs/şahısların tespitine deşifre edilmesine yönelik ilgili birimlerimizle koordineli olarak gerekli çalışmalarımız ile diğer Asayiş, Huzur ve Güvenin sağlanması için çalışmalarımızkesintisiz sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla sunulur" denildi.

26 Eki 2020 - 18:40 - Asayiş