Mardinli iş adamı Gerges'den otel yatırımı

İş İnsanı Petrolcü Şeyhdavut Gerges, 450 odalı 800 yataklı otel yapımı için teşvike belgesi aldı.

Mardinli İş İnsanı Petrolcü Şeyhdavut Gerges, Mardin’de 40 dönüm alan üzerinde 450 odalı, 800 yataklı 5 yıldızlı otel için ruhsat ve teşvik belgesi aldığını söyledi.

İş İnsanı Şeyhdavut Gerges, Merdin Kale Turizm ve Alışveriş Merkezi ve Yatırımlar A.Ş olarak yaptırmayı planladıkları, 5 yıldızlı Marya Plaza otelinin yapımı için işlemleri tamamladıklarını söyledi. Kale Kampleks yatırımın içinde, 120 dükkanın bulunduğu alış veriş merkezi, helikopter pisti ve çevresel duyarlılığı ön planda olan otelin yapımına yakın zamanda başlayacaklarını ifade etti. Gerkes “Bir süre önce Marya Place Otel yapımı için müracaat ettik. İşlemler tamamlandı, teşvik belgesi aldık ve teşvik baş vurumuz onaylandı. Bazı nedenlerden dolayı projemizi hayata geçiremedik. Önümüzdeki süreçte projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. 800 yataklı otelde, devlet başkanlarının konaklamasına uygun odalarımız olacak. Alışveriş merkezi içinde 120 dükkan yer alacak şekilde planlandı.” Dedi.

Bin Kişiye istihdam

Marya Place Otelinin, Ortadoğu ülkeleri ve kültür turizmine duyarlı batılı iş insanı ve devlet başkanlarının konaklamalarına uygun bir şekilde donatılacağını kaydeden Gerges “Büyük bir yatırım planlıyoruz. Çeşitli alanlarda bin kişiye istihdam sağlanacak. Bir banka 100 milyonluk teşvik vermeye hazır olduğunu bildirdi. Önümüzdeki süreçte çalışmalara başlayacağız. Mardin ve bölge turizmine katkı sağlayacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

27 Ara 2020 - 12:48 - Ekonomi