Mardin'de ekmek fırın ve fabrikaları denetlendi

Mardin'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube ekiplerince sokağa çıkma yasağında vatandaşlara temiz ve hijyen ortamlara üretilen ekmeklerden faydalanmaları için kent merkezindeki ekmek fırın ve fabrikalarını denetledi.

İl Müdürü Menduh Dinler ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Kadri Özen'in de katıldığı denetimde, yeni tip koronaviris (Kovid-19) ile mücadele kapsamında fırınlarda alınan hijyen tedbirleri incelendi.

Dinler, yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağı ile birlikte ekmek üretim yerlerine denetimlerini artırdıklarını ve vatandaşların daha temiz ve hijyen ortamda üretilen ekmeklerden faydalanmaları için yasak süresince çalıştıklarını belirtti.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede elzem olan hususların en önemlisinin gıda işletmelerinde gıda maddelerinin el ile temasının kesilerek, gıda maddesinin müşteriye ambalaj içinde teslim edilmesi olduğunu ifade eden Dinler, 1 veteriner hekim, 2 gıda mühendisi, 2 ziraat mühendisi olmak üzere 2 ekipler yasak boyunca her gün denetim yaptıklarını söyledi.

Özellikle gıda üretimi yapılan yerlerde, gıda maddelerinin tüketiciye arzında gıda güvenliğinin azami düzeyde sağlanmasının önemine değinen Dinler, şöyle dedi;

"Vatandaşlarımızın sağlığı için uygulanan sokağa çıkma yasağında gıda işletmelerimize tüketiciye daha hijyen ekmek hizmetini yerinde inceledik. İl merkezi ve ilçelerimizde fırınlar başta olmak üzere, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin sık sık denetimleri yapılmaktadır. Vatandaşlarımız gıda işletmelerinin alınan tedbirler ve uyarılara riayet etmediklerini düşünüyorlarsa Bakanlığımızın Alo Gıda 174 ve 0501174 0174 Whatsapp hattına ihbarda bulunabilirler."

21 Nis 2020 - 01:32 - Sağlık