Kısıtlamadan sonra vatandaşlar parklara akın etti

İçişleri Bakanlığınca koronavirüs (Covid 19) tedbirleri kapsamında ülke genelinde ilan edilen 3 günlük kısıtlamanın ardından Mardin'de cadde ve sokaklarında yeniden hareketlilik gözlenmeye başlandı. Caddelerde insanlar dolaşırken havanın güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar kendilerini parklara attı

3 günlük ev kısıtlaması ardından vatandaşlar sabah erken saatlerinden itibaren dışarıya çıkarak alışveriş yaptı. Esnafta iş yerlerini sabahın erken saatlerinden itibaren açtı. Havanın da güneşli olması nedeniyle bazı vatandaşlar parklara akın etti.

Havanın da güneşli olması nedeniyle bazı vatandaşlar parklara akın etti.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ülke genelinde uygulanan 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle kısıtla süresince sessizliğe bürünen Mardin'in cadde ve sokaklarında yeniden gözle görülür hareketlilik yaşanmaya başlandı. Kısıtlama sürecinde Organize Sanayi Bölgesinde üretimin devam ettiği Mardin'de kısıtlama sonrasında hayat sosyal mesafeli ve maskeli olarak yeniden normale döndü.

Mardinli vatandaşlar ise alınan kısıtlamadan duydukları memnuniyeti dile getirirken kısıtlamanın biraz daha uzatılması gerektiği görüşünde. Mardinli işçi emeklisi Osman Yıldız, "3 günlük kısıtlamanın faydasının olacağını kesinlikle düşünüyorum. Mardin'de buna uyulduğuna şahit olduk. Ama bana göre böyle kesik kesik kısıtlamaların yerinde tamamıyla tavsiye dilen, bilim kurulunca tavsiye edilen koronanın 14 günlük sayısına uyulmasında fayda var. Bir 14 günlük, hatta 20 günlük bir seferde yapılması olması halinde vatandaşın buna uyacağını düşünüyorum" dedi.

Gerekirse 20 gün kısıtlama getirilsin

Mardinli vatandaş Hasan Kabul ise düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Doğru elbette bu kısıtlama biraz daha sürmeli, sürmeli ama insanların yaşam kalitesini de düşürmeden sürdürmeli. 2 gün 3 gün kısıtlama salgını bir yerde durdurabiliyor. Ama çok fazla değil. Biz isterdik ki 14 gün 20 gün insanların evde kalmasını isterdik açıkçası bu salgının bir an önce durmasını istiyoruz." şeklinde konuştu

Geçen hafta içerisinde Mardin'de yapılan denetimlerde maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden 59 kişiye 54 bin 100 TL cezai işlem uygulanmıştı.

04 Oca 2021 - 14:25 - Yaşam