Kentsel Dönüşüme tepki soruşturma getirdi

Yeşilli ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AK Partili belediyenin gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm projesine tepki gösteren mahalleli hakkında soruşturma başlatıldı. 1 kişi de gözaltına alındı.

Mardin’in Yeşilli ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AK Partili Yeşilli Belediyesi tarafından yapılmak istenen kentsel dönüşüm projesine karşı çıkan yurttaşlar, 6 Nisan’da eylem yapmıştı.

AK Partilili Belediye Başkanı Hayrettin Demir’i yaptıkları yürüyüş ile istifaya çağıran Gül ve Tepebaşı mahalle sakinlerinin tepkileri sürüyor. Sosyal medyadan ve yaptıkları eylemle kentsel dönüşüme tepki gösteren en az 10 kişi hakkında soruşturma açıldı. Belediye Başkanı Hayrettin Demir’e “hakaret” ve “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet” ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılanlar ifadeye çağrıldı. Sabah saatlerinde ise aynı soruşturma kapsamında mahallede ev baskınlarının olduğu en az 1 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI SORULDU

Gözaltına alınan yurttaşlara sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar suçlama konusu yapılırken, kimi anonim hesaplardan yapılan paylaşımlardan sorumlu tutuldukları öğrenildi. İfadeleri alınan yurttaşlar daha sonra ise serbest bırakıldı.

15 Nis 2021 - 18:25 - Gündem