Dicle Elektrik çalışanlarına ilk yardım eğitimi

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde çalışan 140 personel, İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan işbirliği kapsamında sertifikalı ilkyardım eğitimine katıldı.

En tehlikeli iş kollarından birinde faaliyet gösteren Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin yanında çalışanlarının, acil durumlarda yaşamsal müdahalede bulunabilecekleri ilkyardım eğitimi almalarını da sağlıyor. Bu kapsamda Dicle Elektrik, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak biri 105, diğeri ise 35 kişilik iki grup halinde toplam 140 çalışanının iki günlük ilkyardım eğitimi almalarını sağladı.

Acil durumlarda hayat kurtarabilecek suni solunum, kalp masajı gibi ilkyardım konularında teorik eğitim alan Dicle Elektrik çalışanları, maket üzerinde uygulama da yaptı.Eğitim sonunda başarılı olan 140 Dicle Elektrik çalışanının tamamı, sertifika almaya hak kazanarak gönüllü birer ilkyardım görevlisi oldular.

Tüm personele eğitim verilmesi hedefleniyor

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü işyeri hekimi Dr. Fatih Dağkuşu, İl Sağlık Müdürlüğü ile yararlı bir işbirliği projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şirketin değişik departmanlarında çalışan toplam 140 personelin 2 günlük kurslarda uzmanlardan ilkyardım konusunda teorik ve pratik eğitim aldığını kaydeden Dr. Dağkuşu, “İki grup halinde gerçekleştirilen kursları başarıyla tamamlayan 140 personelimiz sertifikalarını aldı ve her biri gönüllü ilkyardım görevlisi oldu. Bu arkadaşlarımız sadece işyerinde değil normal hayatlarında da herhangi bir kaza ile karşılaştıklarında ilkyardım müdahalesi yapabilecek duruma geldiler. Hedefimizher personelimizin bu eğitimi almasını sağlamaktır” dedi.

15 Nis 2021 - 17:25 - Gündem