Bakırcılar çarşısında çekiç sesleri durdu

Korona virüs ile mücadele kapsamında hayata geçirilen sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte Mardin’de en çok turizm alanında iş yapan bakırcıları etkiledi.

2 aydır corona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında tarihi çarşıda bulunan bir çok bakırcı esnafı iş yapamaz hale geldi. Her yıl 3 milyon yerli yabancı turistin ziyaret ettiği Mardin’de bu yıl corona virüs salgını nedeniyle turizm tamamen durma noktasına geldi.

Özellikle hafta sonları yerli ve yabancı binlerce turistin akın ettiği ve hediyelik eşya satın aldığı, çekiç sesleriyle yankılanan tarihi Bakırcılar Çarşısı sessizliğe büründü. Hal böyle olunca da turizme yönelik iş yapan bakırcılarında cekiçleri sumak zorunda kaldı. 2 aydır istiftahsız günler geçiren bakırcılar gözünü bayramdan sonra devletin alacağı normalleşme kararlarına çevirdi.

40 yıldır Mardin’in tarihi bakırcılar çarşısında bakırcılık mesleğini icra eden Mehmet Özcan, Corona virüs yüzünden 2 aydır çalışamadıklarını söyledi.

Virüs yüzünden iptal olan turizm rezervasyonları nedeniyle Mardin’de bir çok esnaf sektörü şu anda iş yapamaz hale geldiğini belirten Özcan,” 40 yıldır bu mesleğin içindeyim ilk defa tarihi kentin bakırcılar çarşısında çekiçler sustu. İş olmayınca da dükkanları kapalı durumda. Kısıtlamalar gelince de dükkanları yine kapatıyoruz. 2 aydır istiftah edemeden evimize gidip geliyoruz. Bayram nedeniyle açtık. Belki bir umutla bir şeyler satarız diye dükkanda akşama kadar bekliyoruz. İnşalah bayramdan sonra normalleşmeler başlar. Mardin tekrar eski turizm canlılığına kavuşur.”dedi

İnsanların evlerine kapandığı Mardin’de 2 aydır tarihi bakırcılar çarşısının yanı sıra normal zamanların en kalabalık olduğu Cumhuriyet caddesi ve dar ve tarihi sokaklardan da tek bir ses yükselmedi.

22 May 2020 - 10:58 - Kültür & Sanat