Amca'dan iğrenç tuzak yeğenine tecavüz etti

İsviçre’den Kızıltepe’ye gelen 17 yaşındaki Z.Ç., amcası Osman Ç.’nin tecavüzüne uğradı. Şikayet üzerine gözaltına alınarak serbest bırakılan Osman Ç., Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nın raporu sonucu tutuklandı.

Amca'dan iğrenç tuzak yeğenine tecavüz etti
Amca'dan iğrenç tuzak yeğenine tecavüz etti
+1
Haber albümü için resme tıklayın

İsviçre’den 2 Temmuz’da Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen 17 yaşındaki Z.Ç., misafir olarak kaldığı amcası Osman Ç.’nin (28) birden fazla kez tecavüzüne uğradı. Sürekli taciz edilen Z.Ç., 6 Temmuz’da aynı evde kaldığı amcasının tecavüzüne uğradı. Z.Ç. yaşananları anlatmaması için tehdit edildi. Yaşadıklarını korkudan anlatamayan Z.Ç. birden çok kez Osman Ç.’nin tecavüzüne uğradı. Z.Ç. bunun üzerine kurtulmak için Adana’da yaşayan ablasının yanına gitti. Z.Ç., burada da Osman Ç. tarafından tehdit ve taciz edilmeye devam edildi. Ablasının durumu fark etmesi üzerine Z.Ç., intihar girişiminde bulundu. Ablasının desteğiyle hastaneye kaldırılan Z.Ç., ardından Osman Ç. hakkında şikayetçi oldu.

‘İFTİRA’ DEDİ SERBEST KALDI

Z.Ç. 29 Temmuz’da Adana Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadesinde başından geçenleri anlatırken, şikayet üzerine 30 Temmuz’da gözaltına alınan Osman Ç., suçlamaları reddetti. Osman Ç., ifadesinde Z.Ç.’nin psikolojik sorunları olduğunu iddia ederken, kendisine iftira atıldığını yönünde savunma verdi. Tanık olarak ifadeleri alınan Osman Ç.’nin kardeşleri S.Ç. ile K.Ç. de tecavüzü yalanlayarak Z.Ç.’nin psikolojik sorunları olduğunu öne sürdü. Aynı gün “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ile savcılık tarafından adli kontrol şartı ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, “suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının şüpheli aleyhine değişme ihtimali ve toplanan deliller” gerekçesi ile Osman Ç.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

TEHDİT ETTİLER

Osman Ç.’nin serbest bırakıldığını duyan Z.Ç., bir kez daha intihar girişiminde bulunurken, hastaneye kaldırılarak midesi yıkandı. Bu sırada avukatların Osman Ç.’nin tutuklanması amacıyla karara itiraz dilekçeleri de reddedildi. Aile fertleri Z.Ç.’nin İsviçre’de yaşayan annesini arayarak şikayeti geri çekmesini isterken, hakaret ve tehditlerde bulunmaya başladı.

RAPOR GELİNCE TUTUKLANDI

Bir süre sonra Z.Ç.’den alınan DNA örnekleri ile Osman Ç.’den alınan DNA örnekleri Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. Hazırlananuzmanlık raporunda Z.Ç.’nin göstermesi sonucu toplanan delillerde Osman Ç.’nin DNA’sı ile uyumlu meni bulunduğu tespitine yer verildi. Bunun üzerine Z.Ç.’nin avukatları, Osman Ç.’nin tutuklanması talebiyle mahkemeye başvuruda bulundu. 14 Eylül günü gözaltına alınan Osman Ç. “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘ÖRTBAS ETMEK İSTEYENLER DE TUTUKLANMALI’

Kısa süre önce İsviçre’ye dönen Z.Ç.,’nin annesi F.A. olayı duymasının ardından hemen İsviçre’deki makamlara başvuruda bulunduğunu ve suçluların cezalandırılması için destek istediğini belirtti. Osman Ç.’nin kardeşlerinin kendisini arayarak, şikayeti geri çekmesini istediklerini, tehdit ve hakaretlerde bulunduklarını dile getiren anne F.A., “Kızım korktuğu için başta ses çıkartamamış. Korkutmuşlar kızımı. Beni de arayıp, korkutmak istiyorlar. Kardeşleri S. ve K. de olayı örtbas etmek için uğraştılar. Ama ben bunun peşini bırakmayacağım. Bunu örtbas etmeye çalışanlar da suç ortağıdır. Onların da yargılanması ve tutuklanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

15 Eyl 2020 - 12:33 - Yaşam