Ahmet Davutoğlu elektirik mağduru köylülerle görüştü

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir çok köyde yaşanan elektrik kesintilere tepki göstermek için açlık grevine giren köylüleri Eski Başbakan ve Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu telefonla arayarak sorunlarını dinledi.

Mardin Kızıltepe İlçesine bağlı bin nüfuslu Akdoğan Köyün'de Mardin’de sık sık yaşanan elektrik kesintileri dolayısıyla köy halkı köy meydanında toplanarak açlık grevine girmişti. Gelecek Parti Mardin İl Başkanı Emin İlhan ve parti yöneticileri Akdoğan köyünü ziyaret ederek, köylülerin sorunlarını yerinde dinledi.

Bu sırada Akdoğan köy muhtarı Mahmut Sarıdağ’ı telefonla arayan eski başbakan ve Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaşanan elektirik kesintileri hakkında köy muhtarından bilgi aldı. Köy muhtarı Mahmut Sarıdağ ile telefonda konuşan Davutoğlu, Köylülerin elektirk sorununu çözmek için girişimlerde bulunacaklarını aktardı.

Gelecek Partisi Mardin İl Başkanı Emin İlhan, Kızıltepe Gelecek Partisi Başkanı ve Artuklu Başkanlarının İlçe başkanı Akdoğan, halkının yanında olduğunu eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu ile görüştürülüp elektrik konusunun çözümü İçin takipçisi olacağını söyledi .

İlhan” 3 aydan beri bölgede yaşanan elektirik kesintileri yüzünden köylüler zor durumda kaldığını söyledi.Bu sorunun çözülmesi için bügün köylülerle bir araya gediklerini belirten İlhan,” Maalesef 3 aydan beri ne DEDAŞ ne de devlet yetkilileri bu köylülerin sesine kulak asmadı. Köyde içilecek su bile yok. Hayvanlar susuz kaldı. Köylülerin cezalandırılması kimseye fayda sağlamaz. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekir. “dedi

Açlık grevi tepkisi bizi bu hale getiren DEDAŞ’a olduğunu bekirten Sarıdağ,” Şu an bizim köyle beraber 7 köy daha açlık grevine girdi. Bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Kendi topraklarimiz için direneceğiz, çok emek verdik bu topraklara. Bazı çiftçilerimizin ekinleri toprakta elektrik olmadığı için ekinler sulanmiyor ve kurumaya başlıyor.Hayvanlarımız susuz kaldı. Derdimizi ancak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan anlar. Ancak kendisi sorunumuzu çözer.”dedi

Köylüler ise, Topraklarımızda barajlar kurup tarihi eserlerimizi ve ekolojik dengeyi yok ettiler. Bütün barajlar bizim topraklarımızda.DEDAŞ bölge çiftçisini hırsızlıkla suçlayıp algı oluşturuyor. Devlet bir müfettiş görevlendirsin. Açılan davalara, hayali faturalara baksın. Mardinli çiftçiler DEDAŞ yüzünden mısır eklemiyor. Tarlasını süremiyor. Hayvanlarını sulamıyor.”şeklinde tepkilerini gösterdi.

04 Tem 2020 - 18:57 - Yaşam