70 köyün elektiriği ve suyu kesildi. Köylüler zor durumda kaldı

Gelecek partisi Mardin İl Başkanı Emin İlhan, corona virüs salgının yaşandığı bir dönemde elektrik dağıtım şirketi Kızıltepe ve Derik kırsalındaki 70 köyün elektriği ve suyu kesildiğini belirterek, binlerce köylü şu an elektriksiz ve susuz olarak kaderine terk edildi.”dedi

Gelecek Partisi İl Başkanı Emin İlhan, Kızıltepe İlçe Başkanı Cesur Yücedağ, Artuklu İlçe Başkanı, Muhamed Adsan ve beraberindeki Heyetle beraber Dicle Elektrik Dağıtım AŞ tarafından ödenmeyen tarımsal sulama borcu nedeniyle elektrik kesintileri uygulanan Kızıltepe ve Derik’e bağlı kırsal mahalleleri ziyaret ederek çiftçi ve vatandaşlarla bir araya gelerek yaşanan sorunları dinledi.

Köylülerin dertlerini dinlemek için elektrikleri kesilen kırsal mahalleleri ziyaret eden Gelecek partisi Mardin İl Başkanı Emin İlhan, burada yaptığı açıklamada, kesintilere bağlı olarak yaşanan sorunlar ardından köylülerin ekinleri tarlada kuruduğunu söyledi.

Köylülerin su ihtiyaçlarını karşılamak içinde ilkel şartlarda su kuyularından kova ile çıkartıkları su ile ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kaldıklarını belirten İlhan,” Bu sıkıntılı ve zor pandemi sürecinde, halkımızın bir yandan korana virüsü illetiyle canını korumakla uğraşıyor. Köylüler bir yandan da temizliğin en önemli kaynağı olan suyun özelleştirilmiş olan elektrik dağıtım şirketlerinin kendi kafalarına göre sayaç okuması yapmadan faturalar çıkarıyor. Faturaların ödenmemesini bahane ederek, elektriği keserek vatandaşımızın suyunu da kesmiştir. Ve bu olay vatandaşlarımız üzerinde haksızlığa ve eziyete dönüşmüştür. Ova köylerinde elektitk kesintisi yüzünden yüzlerce dönüm tarla kurumaya başladı. Buda Milli ekonomiye büyük zarar veriyor.“dedi.

70 köyün elektiriği ve suyu kesildi

Bu süreçte biz Gelecek Partisi Mardin İl Başkanlığı olarak vatandaşımızın yanında olduklarını ifade eden İlhan,” Bu sorun için gerekli mücadeleyi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Şu an da halkımızı yerinde ziyaret ederek; köy köy, fert fert seslerini duyurmaya ve bu konuya müdahil olmaya çalıyoruz. AKP yönetimi bu sorunları gündemine almayarak vatandaşı hiçe saydığını, yine her zaman ki gibi kapitalizme daha çok önem verdiğini göstermektedir. 70 köyde bulunan bu elektrik kesintisi yüzünden vatandaşlarımız mağdur durumdadır. Özellikle çiftçilerimizin yoğun bulunduğu köylerde bu haksız kesinti yapılarak, tarım üretiminin sekteye uğratmaktadır. Biz Gelecek Partisi olarak hükümete seslenmekteyiz ayrıca bu soruna ivedi bir şekilde çözüm bulmalarını yoksa vatandaşlarımız çok büyük sıkıntılar ve kayıplar yaşayacağını belirtmekteyiz. Gelecek Partisi Mardin İl Başkanlığı olarak her zaman halkımızın sorunlarını dile getirmeye hazırız. Sayın Genel başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun sözünü hatırlaratak“Anlamak, dışarıdan bakarak değil, içeriden kavrayarak olur”.Hükümetin bir an önce bu soruna çözüm bulmasını bekliyoruz.”şeklinde konuştu.

Sorunları Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’na İlettik

Yapılan mahalle ziyaretlerin ardından İlhan, beraberindeki partilerle birlikte Kızıltepe Çiftçiler Derneğini ziyaret etti. Burada Kızıltepe Çiftçiler Derneği Mikail Erbeyi ile bir süre vatandaşların yaşadığı mağduriyet hakkında istişarede bulunan İlhan, sorunların Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na ilettiklerini belirterek kesintiler nedeniyle mağdur durumda olan çiftçi ve vatandaşların yanında olduklarını dile getirdi.

29 May 2020 - 11:46 - Yaşam