1200 okul dezenfekte edildi

Mardin’deki Bin 200 okul dezenfekte edildi Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, Mardin’deki Bin 200 okul dezenfekte edildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında aşamalı olarak başlatılan 2020-2021 eğitim öğretim yılı öncesi Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü, kent genelinde ilçe ve kırsal mahallelerdeki Bin 200 okulda dezenfekte ve ilaçlama çalışması yaptı.

Bu kapsamda öğrencilerin sıklıkla kullandığı sınıf, lavabo, kapı ve pencere kolları, koridor, oturma mekanları gibi alanlar dezenfekte edildi. Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Büyükşehir Belediyesi olarak salgının ilk çıktığı günden buyana dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına ara vermeden sürdürdüklerini belirtti.

Kademeli olarak başlatılan 2020-2021 yılı eğitim öğretim yılı için tüm okullarda dezenfekte çalışmalarını tamamladıklarını belirten Yavuz, “Öğrencilerimizin sağlıklık, temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim öğretim hayatlarına devam etmeleri için Mardin merkez, ilçe ve kırsaldaki tüm anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve liseler açılacakmış gibi deznefekte ve ilaçlama çalışmalarını başlatmıştık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu okullarımızda hem Kovid-19 hem de normal haşereye karşı ilaçlama çalışmalarını bitirdik. Bundan sonra gelen talepler doğrultusunda yine okullarda dezenfekte çalışmalarına devam edeceğiz.” dedi.

13 Eki 2020 - 11:22 - Eğitim